Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Το επτωχεύσαμε του Τρικούπη προ των Πυλών η δεύτερη χώρα μετά την Ιρλανδία

Όλες οι δυσοίωνες προβλέψεις προέρχονται κυρίως από ευρωπαίους οικονομικούς αναλυτές


Σε αντίθεση με τις διακηρύξεις των Ελλήνων υπουργών και της κυβερνήσεως ότι όλα βαίνουν καλώς.


Οκονομικοί αναλυτές εντάσσουν την Ελλάδα ως τη δεύτερη χώρα μετά την Ιρλανδία που είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Συγκεκριμένα Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt τονίζει ότι «η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωζώνης με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να πτωχεύσει». «Το όνειρο τελείωσε, ξεκίνησε ο εφιάλτης», δήλωσε ο Έλληνας εφοπλιστής, Τεντ Πετρόπουλος στο Der Spiegel και ο αρθογράφος (Γκίντεον Ράχμαν) Financial Times μεταξύ άλλων περί χρειοκοπίας αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν είναι στην ουσία μια πολιτιστικά ευρωπαϊκή χώρα, αποτελεί τμήμα της Μέσης Ανατολής… απλά ακούστε τη μουσική τους».

Καλού κακού ότι και να γίνει εξασφαλίστε μια καλή ομπρέλα όταν θα αρχίσει να βρέχει.

Τα σύννεφα που μαζεύονται στον ορίζοντα αρχίζουν να γίνονται μαύρα και δεν αποκλείεται να βρέξει παξιμάδια.

"Ο Ερντογάν ο πορθητής του Νταβός και ο νέος ηγέτης του κόσμου

Για αυτό δεν ασχολήθηκε με τη σημαία του Καρατζαφέρη

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον Ερντογάν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με συνθήματα και πανό που έγραφαν "ο πορθητής του Νταβός και ο νέος ηγέτης του κόσμου".

Και όλα αυτά μετά τη επεισοδιακή συζήτηση για το θέμα της Γάζας και την αντιπαράθεσή του με τον ισραηλινό Πρόεδρο Σίμον Πέρες. «Έχω ως καθήκον να υπερασπιστώ μέχρι τέλους την τιμή του τουρκικού έθνους. Δεν είμαι αρχηγός φυλής, αλλά ο πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας". Τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες κυμάτιζαν εκατοντάδες άνθρωποι την ώρα που ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έφτασε στον αερολιμένα της Κωνσταντινούπολης και κατά την διαδρομή στο σπίτι του έραναν το δρόμο με λουλούδια Περισσότερα http://www.skai.gr/master_story.php?id=109113

Ο πόλεμος της Σημαίας

Οι Τούρκοι πάντως δεν χεστήκανε από τον φόβο


Ο Σπύρος Καρατζαφέρης ο δημοσιογράφος του μισού αιώνα όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε τον εαυτόν του.

Έστειλε κάποιον συνεργάτη του και ακούμπησε μια σημαία πάνω σε μια βραχονησίδα, στα Ίμια.

Αυτό το έκανε για να αποδείξει την κυριότητα των Ιμίων ;

Το έκανε ως απάντηση, γιατί οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο ;

Να προκαλέσει τους Τούρκους ;

Να προκαλέσει την ελληνική κυβέρνηση ;

Γιατί το έκανε τελικά ;

Οι Τούρκοι πάντως μέχρι στιγμής.

Ούτε έστειλαν τις φρεγάτες, τα πολεμικά πλοία, τα άρματα, τα αεροπλάνα, δεν χτύπησαν συναγερμό, δεν κήρυξαν επιστράτευση να αναχαιτίσουν τη σημαία του Καρατζαφέρη!


Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

O Τελειομανής με το πριόνι

Και ερωτώ όλους αυτούς που ξεσηκώθηκαν εναντίον του κ. Ν.Κακλαμάνη

Κατ΄ αρχήν τα δέντρα ήταν όλα στραβά, τι έπρεπε να κάνει ο δήμαρχος ;

Να τα αφήσει να στραβώσουν και άλλο;
Τόσα χρόνια που στράβωναν τα δέντρα, μίλησε κανένας ; Η μια κορφή είχε χωθεί στο μπαλκόνι του κυρ-Ηλία, η άλλη κορφή κόντευε να σπάσει το τζάμι της Κυρά Κατίνας. και το άλλο απ΄έξω απ΄το παράθυρο της θεογκόμενας Στέλας. Κάθε βράδυ έπαιρνε μάτι όλη η πιτσιρικάδα της γειτονιάς. Όχι ρε οικολόγε δε γίνεται αυτό. Γι αυτό υπάρχει ο Δήμαρχος.
Το άλλο δε το λέτε, που κάθε βράδυ κατουρούσατε όλα τα δέντρα, δήθεν για να μεγαλώσουν, για αυτό βγήκαν όλα θεόστραβα. Ούτε το άλλο λέτε για τα σκυλιά της γειτονιάς που εκεί έκαναν τα κακά τους. Βρώμαγε ο τόπος το πρωί από κατουρίλα και σκατίλα. Ποια δέντρα και Πράσινα φύλα.
Ο Δήμαρχος τι είπε ; Τα κόβω και βάζω ίσια. Καλά δεν σας ενδιαφέρει καθόλου η αισθητική του πράγματος Δηλαδή μόνο δέντρα θέλετε και ότι δέντρα νάναι ; Και στραβά ακόμη ;
Πήγατε όλοι εσείς οι οποίοι διαμαρτύρεσθε ποτέ στην Ευρώπη, να δείτε πως είναι τα δέντρα. Δεν υπάρχει πουθενά στραβό δέντρο, εκτός από την Ελλάδα, αλλά τι περιμένεις από στραβούς ανθρώπους δε θα βγουν στραβά και τα δέντρα.
Έρχεται ένας τελειομανής δήμαρχος με αισθητική και κουλτούρα και πάει να τα ισιώσει και να τα βάλει πάλι σωστά και ίσια, σε ευθεία γραμμή και τάξη. Να φτιάσει ένα πραγματικό φυσικό πίνακα ζωγραφικής και πνεύμονα ζωής και γίνετε το σώσε.
Αλλά την περιμένεις από μια αριστερά ανάπηρη και θεόστραβη. Τι να καταλάβει από την αισθητική του πράγματος.
Ο Δήμαρχος δεν πυροβόλησε κύριοι κανένα παιδί ; Πριόνισε ένα εκατοντάχρονο και θεόστραβο δέντρο, και χεσμένο μάλιστα και κατουρημένο. Το ίδιο είναι ; Και βγήκατε όλοι ξαφνικά στους δρόμους του Δεκέμβρη ; Να πείτε τι, πως και γιατί ;
Πώς θα αλλάξει μετά αυτή η χώρα ; Πως θα αλλάξει η Αθήνα ;
Αφού δεν μπορείτε να αλλάξετε ούτε τα στραβά δέντρα θα αλλάξετε τους στραβούς νόμους και τους στραβούς πολιτικούς ;

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Θα πάω από τηλεοπτικό δηλητήριο.

Αυτά τελικά δεν είναι δελτία ειδήσεων, αυτά είναι το «Ψυχώ» με τον Άντονι πέρκινς.


Η Όλγα Τρέμη, σε ρόλο της πικραγγουριάς της Ελληνικής τηλεόρασης, απόψε ειδικά η πίκρα της είχε αποτυπωθεί σ΄ολο το πρόσωπο της. Γιατί λέτε ; Γιατί έλυσαν την πολιορκία τους οι αγρότες σε μερικά μπλόκα και η Αθήνα δεν κινδυνεύει πια να πεινάσει, ή τα φύλα των εφημερίδων θα αρχίσουν πάλι να τρέχουν στα πρακτορεία. Θα μου πεις ποια Φύλα ; Ποιος διαβάζει σήμερα τις σιντοεφημερίδες. Ή χολώθηκε για τον Προμαχώνα που ακόμη αντιστέκεται ; Πάντως απόψε έσταζαν υπερβολικά τα χείλια της φαρμάκι. Παναγία μου!

Ο δε Πρετεντέρης δεν έκρυβε τη χαρά του. Οι υποδόριες ενέσεις που έριχνε καθημερινά από το δελτίο ειδήσεων εναντίον των αγροτών, τελικά έβλεπε με ικανοποίηση ότι ενήργησαν στο μέτωπο και το σώμα των αγροτών.

Αυτά τελικά δεν είναι δελτία ειδήσεων, αυτά είναι το «Ψυχώ» με τον Άντονι πέρκινς. θα τη φάω λες τώρα τη μαχαιριά ή θα πάω ενδοφλεβίως από τηλεοπτικό δηλητήριο.

Παναγία μου.

Η Σάσα Μπάστα στο πλευρό των Αγροτών

Νέες ενισχύσεις στα μπλόκα των αγροτών

Το ηθικό των αγροτών άρχισε να πέφτει.
Βαρύ πυροβολικό
Ρίχνεται στη μάχη

Έρχεται η Σάσα Μπάστα
Αγρότη στα μπλόκα βάστα
Ψηλά το λάβαρό σου Κράτα

Η Σάσα Μπάστα στο πλευρό των Αγροτών
Στα Τρίκαλα με 70 ευρώ το μπουκάλι
Εμφανίζεται και τραγουδάει
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το βράδυ

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

«Δώσαμε…. δώσαμε το κράτος δεν κάνει Παζάρια..

«Δώσαμε…. δώσαμε

Δεν υπάρχουν άλλα χρήματα».


Δήλωσε ο Τρικαλινός υπουργός Σ. Χατζηγάκης

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων δήλωσε : «δώσαμε, δώσαμε πολλά, αυτά είναι, δεν υπάρχουν άλλα χρήματα, μετά έχουμε και τις άλλες τάξεις που διαμαρτύρονται,, με πήρανε τηλέφωνο ότι σας δώσαμε πολλά λεφτά».

Και ούτε ένα ευχαριστώ δεν άκουσε ο υπουργός.

-Δεν μπορώ παιδιά τα έδωσα όλα στην καλύτερη τιμή, δεν κάνει περισσότερο, έχουμε και έξοδα, πως θα πληρωθούμε το άλλο μήνα εμείς οι φτωχοί αγρότες βουλευτές ;

Το σκέφτεστε να μην έχετε βουλή τον άλλο μήνα και Τρικαλινό βουλευτή ;

Όχι .. όχι Μπούτα δεν γίνεται παραπάνω, μην επιμένεις, ούτε το κόστος των εκλογών δεν πιάνουμε.

-Έχουμε πολλά έξοδα.

Ξέρεις πόσο θα μας στοιχίσουν οι εκλογές που έρχονται ;

Όχι είπα, δεν γίνεται, δεν βγαίνουμε πως να σας το πω. Θέλουμε και άλλους ψήφους να αγοράσουμε, δεν βγαίνουμε με τίποτα, τσίμα-τσίμα είμαστε.

Στο κόστος ακριβώς είμαστε, θέλουμε να δώσουμε και σε άλλους.

-Ξέρετε πόσο κοστίζει μια προεκλογική αναμέτρηση ; Στο κόστος ακριβώς της προεκλογικής καμπάνιας είμαστε, δε σας δίνουμε άλλα, δεν πάει παραπάνω.

Έχουμε πολλά έξοδα, σημαίες, πούλμαν, προεκλογικές συγκεντρώσεις, γραφεία, δεν βγαίνουμε, Μπούτα και Σιδηρόπουλε δεν βγαίνομε με τίποτα!!

-Το κράτος είπαμε δεν κάνει Παζαρια !

-Μισοτιμής σας τα δίνουμε, είναι καλή τιμή,

-Πάρτε τα. Δε θα βρείτε άλλο κόμμα να σας δώσει παραπάνω...

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Οι αγρότισσες ρωτάει ο πιτσιρίκος που είναι ;

Στο τέλος παιδιά, μετά τις κινητοποιήσεις να πάρουμε πρώτα τα λεφτά (αν τα πάρουμε) και θα το ικανοποιήσουμε το βίτσιο σας. Μαζί θα κάνουμε το πάρτυ και θα πάρετε και λίγο μάτι.

Είναι ολοφάνερο πως οι αγροτικές κινητοποιήσεις ενόχλησαν κάποιους Αστούς, φαίνεται άλλωστε από την ειρωνεία που δείχνουν και από την αμηχανία που έχουν φανταζόμαστε να καταλάβουν ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα.
Μια Ελλάδα που δεν έχει σχέση με την μεσημεριανή παρλαπίπα που προβάλουν κάθε μέρα οι γνωστοί 50 ίδιοι τηλεαστέρες- των εκατομμυρίων, οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή η καθημερινή σαπουνόπερα των τηλεοπτικών καναλιών έχει σχέση με τη πραγματική και φυσική ζωή.
Την έχουν ξεχάσει άλλωστε και τους ενοχλεί η αγροτική βαρβατίλα με τους μύστακες, τα μούσια, τα κιλά και το κρασί. Θα προτιμούσαν ξελιγωμένους αγρότες για να αισθάνονται ανώτεροι.
Φαντάζομε αυτοί οι αστοί που αναρωτιούνται γιατί οι αγρότες δε βγάζουνε τις γυναίκες στις κοινητοποιήσεις, θα έχουνε μεταλλαχθεί τόσο πολύ, που δε ξέρουνε τίποτα από το ρόλο που παίζουνε οι γυναίκες στη ζωή των αγροτών, ούτε ακόμα, τι είναι να πηδάς μια αγρότισσα ακόμη και με μούσια και αν λάχει και τριχωτή.
Φαντάζομε ότι αυτοί ζηλεύουν τους αγρότες. Για αυτό θα ήθελαν κατά βάθος να δούνε τις αγρότισσες, τις στρουμπουλές, τις άφρατες, με τα γαλακτερά βυζιά, τις ροδοκόκκινες σαν την μικρή Ολλανδέζα, ελπίζοντας μπας και λίγο τους σηκωθεί.
Στο τέλος παιδιά, μετά τις κινητοποιήσεις να πάρουμε πρώτα τα λεφτά (αν τα πάρουμε) και θα το ικανοποιήσουμε το βίτσιο σας. Μαζί θα κάνουμε το πάρτυ και θα πάρετε και λίγο μάτι.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Από τα σκλαβοπάζαρα της Αφρικής στο Αμερικανικό Καπιτώλιο

Από τον Πρώτο αλυσοδεμένο Αφρικανό που πάτησε το έδαφος της Αμερικής, έως τον Πρώτο Αφρικανό Πρόεδρο της Αμερικής








"Έχω όνειρο" (I have a dream)


Μεταξύ του 1450 και του τέλους του 19ου αιώνα οι σκλάβοι συλλέγονταν από την δυτική ακτή της Αφρικής με την θερμή και ενεργή συνεργασία Αφρικανών βασιλιάδων, αρχηγών και εμπόρων.


Υπήρχαν συχνά στρατιωτικές επιχειρήσεις που οργανώνονταν από Ευρωπαίους για την υλλογή σκλάβων, ειδικά από τους ορτογάλους στην περιοχή που πλέον είναι γνωστή ως Ανγκόλα



Σε αντάλλαγμα οι Αφρικανοί βασιλιάδες και έμποροι λάμβανανδιάφορα εμπορεύματα και αγαθά όπως χάντρες, ένα είδος κοχυλιών που χρησιμοποιούνταν ως χρήματα, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, άλογα, αλκοόλ (μπράντυ) και το ποιο σημαντικό: όπλα.



Αποτέλεσμα αυτής της αγοράς ήταν να καταφτάσουν στην Αμερική περίπου πέντε φορές περισσότεροι Αφρικανοί από ότι Ευρωπαίο





Οι σκλάβοι χρησιμοποιούνταν σε

φυτείες και σε μεταλλεία το δουλεμπόριο ερήμωσε κυριολεκτικά την αφρικάνικη ήπειρο


.Διάφοροι ιστορικοί υπολογίζουν ότι ανάμεσα στο 1532 και το 1850 τουλάχιστον 20 εκατομμύρια Αφρικανοί μεταφέρθηκαν αλυσοδεμένοι στην αμερικάνικη ήπειρο για να πουληθούν σαν σκλάβοι.


Όλες οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής

συμμετείχαν σε αυτό το εμπόριο.

Ομως, τη μερίδα του λέοντος την είχε η Βρετανία.




Οι Αφρικανοί αρπάζονταν στα χωριά τους ύστερα

από κανονικές εκστρατείες ανθρωποκυνηγών, φυλακίζονταν σε φρούρια κοντά στις ακτές και από κει φορτώνονταν σε πλοία για να διασχίσουν τον Ατλαντικό


Τα βρετανικά καράβια είχαντη μερίδα του λέοντος: υπολογίζεται ότι μετέφεραν 80.000 σκλάβους κάθε χρόνο, περισσότερους δηλαδή από όλους μαζί τους ανταγωνιστές τους.



Οι συνθήκες της μεταφοράςήταν φρικτές. Οι σκλάβοι στιβάζονταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο αλυσοδεμένοι για ένα ταξίδι που διαρκούσε εννιά με δέκα μήνες.


Ένας στους έξι σκλάβους πέθαινε στη διάρκεια του ταξιδιού, από ασφυξία, ασθένειες, υποσιτισμό ή από τις εφιαλτικές τιμωρίες που επιβάλλονταν σε όποιον αντιστεκόταν.



Όποτε το πλοίο συναντούσε μεγάλες φουρτούνες ή όποτε έπρεπε να αναπτύξει ταχύτητα, ο καπετάνιος απλά έδινε τη διαταγή να πεταχτεί στη θάλασσα ένα μέρος του ανθρώπινου φορτίου.

Υπήρχαν και περιπτώσεις που εκατοντάδες άνθρωποι ρίχτηκαν στη θάλασσα.

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δολοφονήθηκε από τον Τζέιμς Ερλ Ρέι στις 4/4/1968


Ασφαλιστικές εταιρείες ασφάλιζαν το «εμπόρευμα» και όταν χάνονταν η αποζημίωση δίνονταν κανονικά.

Οι σκλάβοι κατέληγαν στις βρετανικές αποικίες στην Καραϊβική και τη βόρειο Αμερική, στη μεγάλη τους πλειοψηφία. Εκεί πουλιούνταν σε δημοπρασίες και μετά δούλευαν μέχρι θανάτου στις φυτείες.

Εκεί επιζούσαν το πολύ για τέσσερα πέντε χρόνια. Οι ιδιοκτήτες δεν νοιάζονταν και πολύ γι’ αυτό, τα σκλαβοπάζαρα ήταν πάντοτε γεμάτα.



Προέδρος Μπάρακ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον. Ο Αφρικανός που έγινε ο 44ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στις 20 Ιανουαρίου 2009.


Πηγές:

Δουλεμπόριο και καπιταλισμός Λέανδρος Mπόλαρης

Η Εποχή των κατακτητών - H υπερατλαντική αγορά σκλάβωνhttp://www.capoeirista.gr

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Τα Κανάλια κάνουν ντα τους αγρότες!


Βγήκαν οι μαστόρησες της προπαγάνδας. Συν γυναιξί και τέκνοις και άρχισαν να ανεμίζουν τα σκιάχτρα του κινδύνου και της ουδετερότητας.

Βγήκαν και πάλι οι ευρω-μαζώχτρες καθοδηγητές να υπερασπίσουν τα αφεντικά τους.
Τα καρτέλ που δίνουν τα λεφτά για διαφήμιση για να συντηρούν τις φυλλάδες τους και τα κανάλια τους.
Από τους αγρότες τι να πάρουν ; Οι αγρότες ούτε τις εφημερίδες τους δε διαβάζουν, αλλά και το παιχνίδι του καλού και του κακού που στήνουν κάθε βράδι το έχουν πάρει από καιρό χαμπάρι.
Βγήκαν οι μαστόρησες της προπαγάνδας. Συν γυναιξί και τέκνοις και άρχισαν να ανεμίζουν τα σκιάχτρα του κινδύνου και της ουδετερότητας.
Λες και όταν γίνεται πόλεμος δεν την πληρώνουν οι πάντες.
Πάνε να αποδείξουν στους αγρότες ότι όταν γίνεται πόλεμος κάποιοι εξακολουθούν να ζουν όπως και πρώτα.
Σε μάχη μπήκανε οι αγρότες κύριοι των Αθηνών το πήρατε χαμπάρι, όλοι θα έχουμε απώλειες όσο θα αδιαφορείτε ειδικά εσείς για την εξόντωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων.
Δηλαδή, τι ; Εσείς είστε στην απ΄έξω ;
Όταν κάνετε εσείς τα ΜΜΕ απεργία, μας λογαριάζετε εμάς πως και από πού θα ενημερωθούμε ;
Και μάλιστα μερικές φορές που σας χρειαζόμαστε τότε βρίσκετε και κάνετε απεργία.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Obama, Memento Mori, θυμήσου το θάνατο,


Να μας ζήσει










Και οι Πληβείοι έχουν ψυχή














Memento Mori, θυμήσου το θάνατο














Την ώρα της στέψης των Ρωμαίων αυτοκρατόρων, υπήρχε πάντα κάποιος που επαναλάμβανε αυτήν τη φράση στον αυτοκράτορα Memento Mori, θυμήσου το θάνατο,. Ένας λόγος για να αποτρέπει τους αυτοκράτορες, όταν έπαιρναν την εξουσία, από το να είναι άδικοι.



Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Δραματικό Ανακοινωθέν της Κατερίνας Παναγοπούλου


Γιατί αφήσανε τον Περικλή Παναγόπουλο στο Παγκάκι

Νέο δραματικό ανακοινωθέν Απηύθυνε η Κατερίνα Παναγοπούλου πριν λίγο από το ΑΛΦΑ στην πρωινή εκπομπή του κ. Αυτιά «όλα είναι καλά τώρα τρέχω να συναντήσω τον άνδρα μου. Ναι, είναι καλά τρέχω τώρα στον άνδρα μου, σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση, μαζί δώσαμε αυτή τη μάχη», αυτά φαίνεται ότι δήλωσε η κυρία του απαχθέντος Π. Παναγόπουλου.
Αυτή τη στιγμή τρέχουν τα τηλεοπτικά κανάλια να αποθανατίσουν το Παγκάκι που αφήσανε οι ληστές τον απαχθέντα. Πρόκειται για ένα παγκάκι χρώματος γκρι αλλά, το σημαντικό σημειολογικό στοιχείο είναι ότι το εν λόγω παγκάκι έχει ελαφριά κλίση προς τα δεξιά. Αυτό σύμφωνα με τον δημοσιογράφο κ. Αυτιά περιέχει κάποια κρυφή σημειολογική σημασία, γιατί άραγε προς τα δεξιά και όχι προς τα αριστερά.
Πριν λίγα λεπτά η σημειολογική αναλυση του κ. Αυτιά δημιούργησε νέα σημειολογικά δεδομένα. Αρκετός κόσμος τρέχει προς το παγκάκι χρώματος γκρι το οποίο γέρνει λίγο προς τα δεξιά, αν πράγματι πρόκειται για πραγματική απόκλιση τότε τα πράγματα είναι σοβαρά, αλλά υπάρχει και άλλο σημειολογικό στοιχείο το οποίο περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Γιατί οι απαγωγείς τον άφησαν από την δεξιά μεριά του και όχι από την αριστερή ; Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παγκάκι δεν είναι κανονικό παγκάκι, αλλά πρόκειται για μαϊμού παγκάκι αυτό το νέο στοιχείο ανατρέπει την εκπομπή του κ. Αυτιά και όλα τα δεδομένα.
Αυτή τη στιγμή ο κ. Αυτιάς στέλνει ειδικό σημειολόγο συνεργάτη της εκπομπής να διαπιστώσει αν όντως το παγκάκι είναι μαϊμού. Αν είναι μαϊμού, τότε αυτό ανατρέπει όλα τα προηγούμενα δεδομένα. Διότι σημειολογικά η μαϊμού, μας παραπέμπει να εξετάσουμε μήπως και οι διάφοροι τηλεοπτικοί αστέρες είναι μαϊμούδες και μας μαϊμουδίζουν ομαδικά κάθε πρωί.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη Απαγωγή

Όλοι περιμένουν με αγωνία την ευχάριστη είδηση

Λεπτομερείς Λεπτομέρειες, που μόνο το δικός μας Blog με κάθε λεπτομερή λεπτομέρεια μπορεί να δίνει την κάθε Λεπτομέρεια!!!
Γιατί τα λεφτά είναι πολλά Άρη!!!!

Οι Ληστές αφού πήραν τα Λύτρα οι τελευταίες
πληροφορίες λένε για τρία
Φορτώματα χαρτονομισμάτων των 20 ευρώ
Και τέσσερα φορτώματα των 10 ευρώ
Και πολλά σακιά των δύο και του ενός ευρώ που ακολουθούσε το πρώτο αυτοκίνητο με τα χάρτινα χαρτονομίσματα.
Μετά την παράδοση το καραβάνι των αλόγων με τα βαριά φορτώματα φυγαδεύτηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Νεότερες πληροφορίες, πιο λεπτομερείς λένε ότι δεν πρόκειται για κανονικά άλογα,
αλλά για άλογα μηχανής ή κατά πάσα πιθανότητα μηχανών μεγάλου κυβισμού.
Ο Δημοσιογράφος της οικογένειας κ. Σόμπολος όμως επιμένει ότι πρόκειται για μεγάλα φορτώματα, δεν διευκρινίζει όμως με λεπτομέρεια αν πρόκειται για άλογα μηχανής ή κανονικό κομβόι με άλογα.
Μια άλλη πληροφορία λέει ότι ένα ύποπτο κομβόι μουλαριών φορτωμένο τίγκα πέρασε πριν δυο ώρες τα Αλβανικά σύνορα.
Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις ο κόσμος όλος βρίσκεται κυριολεκτικά κρεμασμένος πάνω στον κ. Σόμπολο περιμένοντας να ακούσει επιτέλους την ευχάριστη είδηση που όλοι αναμένουν, ότι τα φορτώματα έφτασαν με ασφάλεια στους Ληστές.
Πριν λίγα λεφτά σε έκτατο δελτίο του ο κ. Σόμπολος δήλωσε ότι ναι τα φορτώματα παραδόθηκαν και ο απαχθείς είναι ελεύθερος «Το ερώτημα όμως είναι που πήγαν τα φορτώματα ; Τις επόμενες μέρες θα δώσουμε λεπτομερείς λεπτομέρειες, πόσα άλογα ήταν το αυτοκίνητο που σήκωσε τόσο βάρος, αν όντως μετά χρησιμοποιήθηκαν και μουλάρια, που τα μετέφεραν και πόσα χαρτονομίσματα και μεταλικά κέρματα περιείχαν ακριβώς τα σακιά, αυτό είναι το σημαντικό, και αν αληθεύει ότι φυγαδεύτηκαν προς την Αλβανία, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες που έχω, αυτή τη στιγμή που σας ομιλώ έχει ξεκινήσει ένα άγριο ανθρωποκυνηγητό από την πλευρά της Αστυνομίας, το οποίο θα παρακολουθήσουμε με λεπτομερή λεπτομέρεια τις επόμενες μέρες για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες των συμβάντων». Αυτά δήλωσε πριν λίγο ο κ. Σόμπολος ο δημοσιογράφος της οικογένειας του απαχθέντος.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Βασίλης Τσιτσάνης 25 χρόνια Μετά


Συννεφιασμένη Κυριακή στην Έκθεση Τσιτσάνη

Αμάν Μπαφιάσαμε


Με τόσο Συννεφιασμένο Κόσμο και γεγονότα
Λίγο Τσιτσάνη να ξαλαφρώσουμε

Όλη η ιστορία του Λαϊκού Τραγουδιού


Ο Τσιτσάνης βρήκε στέγη από χθες στα Τρίκαλα


«Η Αθήνα υπονομεύει πολλές σπουδαίες δουλειές»

Ντίνος Χριστιανόπουλος.


Άνοιξε τις πύλες της η πρώτη έκθεση σημαντικών ντοκουμέντων από την ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη.


Συγκεκριμένα από την Κυριακή 18/1/2009 εκτίθενται σ΄ένα διαμορφωμένο αισθητικά και καλλιτεχνικά χώρο στον Μύλο Ματσόπουλου των Τρικάλων στοιχεία και ντοκουμέντα του Βασίλη Τσιτσάνη. Η σπάνια αυτή συλλογή φωτογραφίζει τη ζωή και το έργο του από το 1930 έως το 1985. Ο χώρος που πραγματοποιείται η Έκθεση συνάδει αισθητικά με το περιεχόμενο των εκθεμάτων. Πρόκειται για ένα Αρχιτεκτονικό μνημείο του 19ου αιώνα (Αλευρόμυλος) το οποίο διατηρεί ανέπαφο όλο το βιομηχανικό του εξοπλισμό.

Πιο συγκεκριμένα την έκθεση επιμελήθηκε ο Κώστας Χατζηδουλής ο «Ρακοσυλλέκτης του Βασίλη Τσιτσάνη», όπως τον αποκάλεσε χαρακτηριστικά ο Ντίνος Χριστιανόπουλος.

Ο Χατζηδουλής, είπε ο Ν. Χριστιανόπουλος μάζευε ακόμη και τα σκουπίδια του Βασίλη Τσιτσάνη και χάρη σ΄αυτόν τον παθιασμένο ρακοσυλλέκτη διασώθηκε το μοναδικό ντοκουμέντο πο

υ πιστοποιεί ότι τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» την έγραψε πράγματι ο Βασίλης Τσιτσάνης παρ΄ ότι ο ίδιος ο Αλέκος Γκούβερης ομολόγησε ότι δεν είναι δικό του το έργο. Ο Χατζηδουλής βρήκε την απόδειξη μέσα στα σκουπίδια που πετούσε ο Βασίλης Τσιτσάνης.

Αυτή η σημαντική έκθεση θα

παραμείνει ανοιχτή για δύο μήνες και τα εκθέματα, που ανήκουν από χθες στο Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη καθώς επίσης και άλλα εκθ

έματα από την οικογένεια Τσιτσάνη μετά το πέρα της Έκθεσης, θα τοποθετηθούν σ΄ένα επίσης παραδοσιακό κτίριο των Τρικάλων στη Δωροθέα Σχολή που και αυτή αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό παραδοσιακό μνημείο των Τρικάλων του 19ου αιώνα μέχρι να ετοιμασθεί το σύγχρονο κτίριο Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη.

Από χθες τα Τρίκαλα είναι πράγματι πλουσιότερα και όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του Κέντρο Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη Στ. Καραγιώργος στην εναρκτήρια του ομιλία αυτή είναι η πρώτη Εκδήλωση και θα ακολουθήσουν και άλλες, αφιερώματα έτος Τσιτσάνη στα πλαίσια των 25 χρόνων από το θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη.


Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Ερχονται εκλογές




Συγνώμη που σ΄αγάπησα πολύ…..


Εκλογές έρχονται βρε παιδιά, θέλω να ξαναβγώ..
Μια συγνώμη να μη πω..

Έχουμε τους φύλακές μας.

Από εδώ και πέρα πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι

E.A. Ελληνική Αστυνομία

Ε.Α «Επαναστατικός Αγώνας»

Υπάρχουν γιατί

Μας βολεύουν!!!

Χρειάζονται και τα δύο

Όταν το ένα μας λείπει

Ή Πρέπει να το εφεύρουμε ή μπορεί να προκύψει

Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο

Και τα δυο φροντίζουν

Για την Τάξη

Την Ασφάλεια

Την ησυχία μας!!!!!

Και άμα χρειαστεί καθαρίζουν για την πάρτη μας

Από εδώ και πέρα πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι

Έχουμε τους φύλακές μας.

Επιστροφή στα κόμματα

Εκλογές έρχονται!!!

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Η Ελλάδα στα πρόθυρα ανταρτοπόλεμου

Η Ελλάδα στα πρόθυρα ενός ανταρτοπόλεμου ελεύθερων σκοπευτών

Με απρόβλεπτες συνέπειες


Έχει κανείς το δικαίωμα να αντιδρά σ΄ένα σύστημα μ΄όποιον τρόπο αυτός νομίζει ;
Ένα σύστημα που πιστεύει ή νομίζει ότι τον πυροβολεί ;
Το σύστημα, το όποιο σύστημα, δεν χρησιμοποιεί βία που πολλές φορές σκοτώνει ή και εξοντώνει ;
Σημασία έχει αν είναι πιστόλι ή Καλάσνικοφ ;
Έχουν το δικαίωμα να λένε κάποιοι επαναστάτες όπως αυτοαποκαλούνται, ό,τι πιστεύουν έστω και αν διαφωνούμε ;

Αυτό που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι μια μάχη ανταρτοπόλεμου στη φάση μεταξύ ελεύθερων σκοπευτών.
Ένας γνωστός αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει, ένας άγνωστος επαναστάτης όπως ονομάζεται, πυροβολεί και παραλίγο να σκοτώσει.
Και ανάμεσά τους βρίσκονται πολίτες οι οποίοι δεν ανήκουν και στα δυο στρατόπεδα και τότε αυτοί τι κάνουν ;
Στη πρώτη περίπτωση έγινε χαμός, κάηκε η Αθήνα και καμιά 15νταριά πόλεις.
Διαδηλώσεις επί διαδηλώσεων!
Στη δεύτερη κάηκε τίποτα ;
Και δεν το πήρα χαμπάρι ;
Αντιδρά ή αντέδρασε η ελληνική κοινωνία, όχι μόνο για να καταδικάσει ή να αφορίσει λεκτικά.
Αυτό είναι το εύκολο!
Αλλά να βγει στο δρόμο, όπως βγήκε την πρώτη φορά και να ζητάει ορισμένα απ΄ αυτά που πιθανόν ζητάνε και αυτοί οι επαναστάτες - όπως θέλουν να ονομάζονται - πυροβολώντας.
Να βγει ειρηνικά και να ζητήσει ν΄ αλλάξουν κάποια πράγματα στη κοινωνία που ορισμένα είναι εξόφθαλμα άδικα
Αν το κάνει, δεν υπάρχει μια ελπίδα τα όπλα να σιγήσουν ;

Το Δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων Καταγγέλει τους Αμερικανούς

Ζήτω το Δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων! Ζήτω το Δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων! Ζήτω το δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων!



Κάτω οι Αμερικάνοι! κάτω οι Αμερικάνοι! κάτω οι Αμερικάνοι!

Ψωμί! Γάζα! Ελευθερία ! Ψωμί! Γάζα! Ελευθερία! Ψωμί! Γάζα! Ελευθερία!


Καρατζαφέρης! Καρατζαφέρης! Καρατζαφέρης! Καρατζαφέρης! Καρατζαφέρης