Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

«Ελιά.. Ελιά και Κώτσο Βασιλιά»
Θρίαμβος! Τα καταφέραμε!

Του Β. Τρικκακιώτη

-Τα καταφέραμε! Επιτέλους βγαίνομε στις αγορές, οι οποίες μας εμπιστεύονται και πάλι.
Με αυτά τα θριαμβευτικά λόγια άρχισε το έκτακτο διάγγελμά του ο αντιπρόσωπος της αντιπροσωπείας ΜΕΡΚΕΛ, ο οποίος διορίστηκε αμέσως μετά  την απόλυση του προηγουμένου αντιπροσώπου, ο οποίος είχε απειλήσει τους δανειστές ότι για την υποθήκη και για το ξεπούλημα μιας χώρας, όσο-όσο, το λόγο έχει και ο λαός και μπορεί να τον εκφράσει με ένα δημοψήφισμα.
Έγινε το σώσε τότε!
Παραιτήθηκε ο αντιπρόσωπος κ Παπανδρέου, ο οποίος πίστευε ακόμη ότι τελεί χρέη πρωθυπουργού 


και όχι αντιπροσώπου.
Την αντιπροσωπεία την ανέλαβε μετά από  λίγο ο κ. Παπαδήμος και στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πίστευε και πιστεύει και κείνος ότι τελεί χρέη πρωθυπουργού.
Το φαινόμενο,  οι αντιπρόσωποι στην Ελλάδα να φαντάζονται το εαυτόν τους σαν κάτι άλλο έχει μακριά ιστορία.
Ένας πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδος φανταζόταν τον εαυτόν του Ναπολέων, άλλος, Τσάρος της Ρωσίας και γενικά πολλοί άλλοι έδιναν και δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκονται σε λάθος μέρος ή έχουν δραπετεύσει από το Δαφνί.
Πολλοί στον κόσμοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι το καλύτερο φιλέτο της Ευρώπης, γωνιακό μαγαζί, παραθαλάσσιο που βγάζει και του πουλιού το γάλα και στο υπέδαφός της  κρύβει δισεκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου και όχι μόνο. Ήλιος, νησιά, Θάλασσα να φάνε και οι κότες, και να θέλεις να το χρεοκοπήσεις ένα τέτοιο μαγαζί είναι αδύνατον.
 Ένα τέτοιο μαγαζί με τέτοιες χάρες και προτερήματα δουλεύει από μόνο του, εκτός αν το αφεντικό είναι ντιπ από ντιπ τρελό και έχει δραπετεύσει από το Δαφνί.
Φαίνεται ότι έτσι έγινε και το μαγαζί χρεοκόπησε και πουλήθηκε σε ένα κονσιονσιουρμ εταιρίων  ονόματι ΤΡΟΙΚΑ, αλλά με τη συμφωνία ότι το καλύτερο φιλέτο της Ευρώπης , το καλύτερο μαγαζί της Μεσογείου να κρατήσει τους 300 υπαλλήλους της βουλής και ο αντιπρόσωπος και ο διευθυντής να είναι ελληνικής καταγωγής.
Τη δέχτηκε τη συμφωνία το νέο κονσιονσιουρμ εταιρίων  ονόματι ΤΡΟΙΚΑ που έγινε κάτοχος του καλύτερου φιλέτου της Ευρώπης, αλλά με τη συμφωνία τους 300 της βουλής, όπως ομολόγησαν: «μπορούμε να τους  διασώσουμε, τους θέλουμε άλλωστε. Αυτό μας διευκολύνει σε πολλά πράγματα, διότι θα μπορούμε να ασκούμε την πολιτική της αντιπροσωπεία μας και να περνάμε τα οποιανδήποτε μέτρα, έχοντας διευθυντή και αντιπρόσωπο της Αντιπροσωπείας Έλληνα. Για τους άλλους,  τα δέκα εκατομμύρια έλληνες δε σας εγγυόμαστε τίποτα και μάλιστα έχουμε μια σειρά από μέτρα τα οποία πρέπει να τα ψηφίσετε αν θέλετε να γλυτώσετε τα τομάρια σας».
Από τότε τα νέα αφεντικά εφάρμοσαν μια συνταγή που εφαρμόζεται από καταβολής κόσμου από όλες τις  αυτοκρατορίες. Πάντα κάποιοι χρεοκοπημένοι ηγεμόνες, βασιλιάδες και άρχοντες λαών καλούσαν τις μεγάλες αυτοκρατορίες για να τους σώσουν, διατηρώντας εκείνοι τις ηγεμονίες  και οι λαοί  τα δεσμά τους.
Έτσι έγινε και με το καλύτερο φιλέτο της Ευρώπης.
Τα νέα αφεντικά κράτησαν τους 300 στη βουλή, διόρισαν έλληνα διευθυντή και αντιπρόσωπο, αλλά ορισμένοι ιθαγενείς επέμεναν να  προσφωνούν τον μεν διευθυντή ονόματι Στουρνάρα, υπουργό,  τον δε αντιπρόσωπο ονόματι Σαμαρά πρωθυπουργό, αλλά οι Τροϊκανοί δεν ανησύχησαν, ήξεραν και εκείνοι για την παλιά τρέλα που κυκλοφορεί στη χώρα που ανθίζει η πορτοκαλέα.
-Θρίαμβος! Τα καταφέραμε!
-Με τα νέα αφεντικά, με το νέο μεγάλο  κονσιονσιουρμ εταιρίων, η  ΤΡΟΙΚΑ, το ελληνικό κατάστημα απέκτησε και πάλι την εμπιστοσύνη των αγορών. Τι σημαίνει αυτό. Για να το καταλάβετε καλύτερα θα σας το κάνω πιο λιανά.
 Μπορούμε στο εξής εμείς οι 300 της βουλής να δανειστούμε και πάλι και τα δανεικά να τα πληρώσετε εσείς, δηλαδή τα τρισέγγονα σας, όπως και τα προηγούμενα.
Διότι, για 4 χρόνια εμείς οι 300 της βουλής και όλο το διευθυντικό προσωπικό της αντιπροσωπίας υπέφερε. Περιοριστήκαμε μόνο σ΄ενα πενιχρό μισθό των 12.000 χιλιάδων ευρώ το μήνα και χάσαμε τόσα πολλά από τα δανεικά που παίρναμε και περνούσαμε όλοι καλά και εμείς καλύτερα.
Ο αντιπρόσωπος της εταιρίας ο κ. Σαμαράς πήρε μια μικρή και παρατεταμένη ανάσα και με περίλυπο ύφος συνέχισε
-Δεν ξεφύγαμε ακόμα από τον κίνδυνο, διότι δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το μαγαζί, το ωραιότερο φιλέτο της Μεσογείου, για να κρατήσουμε ελληνικό το όνομά του, το υποθηκεύσαμε στους δανειστές μας για να μη χάσουμε τη φίρμα, την οποία την έχουμε κατοχυρώσει  ως αποκλειστικό ΕΛΛΗΝΙΚΟ προϊόν, πρέπει να κάνουμε και το σκατό παξιμάδι.
Τα πρώτα πενήντα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα. Όσοι δεν αντέξουν και τα τινάξουν να το ξέρουν ότι θυσιάζονται για την πατρίδα.
Θα αναγορευτούν ήρωες , οι οποίοι με τη θυσία τους έγραψαν και θα γράψουν μια νέα λαμπρή και ένδοξη ιστορία.
Ο αντιπρόσωπος της κονσιονσιουρμ εταιρίων, η  ΤΡΟΙΚΑ, με μια νέα θεατρική χειρονομία, προσπαθώντας να γίνει πιο πειστικός συνέχισε με πιο έντονο ύφος.
-Το ξέρω, δυο εκατομμύρια έλληνες χάσατε τις δουλειές σας, δέκα χιλιάδες δεν άντεξαν και αυτοκτόνησαν,  χιλιάδες καταστήματα, επιχειρήσεις και εταιρίες έχουνε κλείσει, η χώρα έχει μεταβληθεί σε κρανίου τόπος, αλλά μην ανησυχείτε, όταν ολοκληρωθεί η καταστροφή της χώρας, η κονσιονσιουρμ εταιρίων, η  ΤΡΟΙΚΑ, την οποία έχω την τιμή να είμαι αντιπρόσωπός της θα τα κάνει όλα καινούργια από την αρχή, αλλά θα κρατήσει το ελληνικό όνομα της αντιπροσωπίας και όσοι αντιμάχονται αυτό το δικαίωμα, το οποίο πετύχαμε με πολλές θυσίες δεν είναι πατριώτες, δεν είναι εθνικόφρονες.
Ο αντιπρόσωπος δάκρυσε, λέγοντας τα τελευταία λόγια και συνέχισε φανερά συγκινημένος.
-Τι αξία έχουν οι μισθοί των 300 ευρώ. Οι συντάξεις των 600 ευρώ, οι απολύσεις και όλα τα δεινά που συμβαίνουν γύρω μας μπροστά στο μεγαλείο του ελληνικού ονόματος;
Δέστε τι αναγνώριση έχουμε από τη διεθνή κοινότητα ακόμη.
Αγοράζουν ακόμη χρέος. Σήμερα σκοτωθήκανε να αγοράσουν και άλλο χρέος, γιατί ξέρουν ότι οι ήρωες πολεμούν και δουλεύουν σαν Έλληνες.
 Το ξέρουν, για να τους ξεπληρώσουμε το χρέος θα δουλέψουμε σαν ήρωες άλλα 150 χρόνια. Με τους χαμηλότερους μισθούς και αν χρειαστεί και χωρίς κανένα μισθό, αλλά με ένα πιάτο φαί και μη ξεχνάτε ότι οι πρόγονοί μας δούλευαν μόνο με: «Ελιά.. Ελιά και Κώτσο Βασιλιά».
Ο αντιπρόσωπος αμέσως μετά χαιρέτησε τους τηλεθεατές με υψωμένο το χέρι, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα ελαφρώς παραλλαγμένο:
-Ελιά.. ελιά και ΤΡΟΙΚΑ Αγά!    Ελιά.. ελιά και ΤΡΟΙΚΑ Αγά!     Ελιά.. ελιά και ΤΡΟΙΚΑ Αγά!

Β. Τρικκακιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου