Κυριακή, 24 Μαΐου 2009

Μια ευκαιρία για μετάβαση από την Ολιγαρχία στη Δημοκρατία (Άμεση)


Μια Ψηφοφορία άνευ ουσιαστικού αντικειμένου.


Οι εκλογές τις 7 Ιουνίου για αντιπροσώπους(ευρωβουλευτές) είναι μια ψηφοφορία η οποία θα αναδείξει ένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το οποίο δεν είναι ικανό να προστατέψει τους Έλληνες πολίτες με τον ίδιο τρόπο που προστατεύει τον Γερμανό, Γάλλο, Άγγλο και Σουηδό πολίτη στην άσκηση και στην απόλαυση των ίδιων συνταγματικών δικαιωμάτων του.

Ένα Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σε μια Ευρώπη η οποία δεν έχει αποκτήσει Ενιαίο Σύνταγμα (απορρίφθηκε από Γαλλία και άλλες χώρες). Δηλαδή, ψηφοφορία για μια Ευρωβουλή η οποία θα λειτουργεί με μια Συνταγματική ανωμαλία (Βουλή χωρίς ενιαίο συνταγματικό Χάρτη ;).

Αποτέλεσμα αυτής της Ανωμαλίας είναι και η δημιουργία μιας Ολιγαρχικής Ευρώπης (από ορισμένα κράτη) η οποία συνασπίζει όλα τα Ολιγαρχικά κόμματα για την Ολιγαρχική άσκηση και τη νομή της εξουσίας.

Ολιγαρχικά κόμματα τα οποία λειτουργούν σαν εμπορικές εταιρίες, (σκάνδαλο-Siemens κ.α.) με αντιπροσώπους και μιζαδόρους και συνασπίζουν Ολιγαρχικά οικονομικά συμφέροντα για τη νομή της οικονομικής Πίτας και της εξουσίας.

Ολιγαρχικά κόμματα (εταιρίες), τα οποία για να αντλήσουν οπαδούς-πελάτες(ψήφους) υπόσχονται διάφορα «κερδοφόρα πακέτα» και άλλα ελκυστικά «προϊόντα» και πάντα με το ανάλογο «διαφημιστικό-ιδεολογικό» περιτύλιγμα..

Ολιγαρχικά κόμματα (αντιπροσωπείες), τα οποία για να πουλήσουν το προϊόν τους, το συνδέουν διαφημιστικά (με λόγους και σποτάκια), με διάφορα ανθρωπιστικά και ιδεώδη, υγείας, φιλανθρωπίας, παιδείας, δικαιοσύνης, ισότητας, οικονομίας, ανάπτυξης, άμεσης δημοκρατίας, οικολογίας, κ.α..

Ολιγαρχικά Κόμματα (αντιπροσωπείες) που πωλούν πάσης φύσης "εμπορεύματα".


Υπό αυτές τις προϋποθέσεις οι Ευρωεκλογές στις 7 Ιουνίου για αντιπρόσωπους, εκπρόσωπους Ολιγαρχικών κομμάτων, (εταιριών και αντιπροσωπειών) που πωλούν πάσης φύσης "εμπορεύματα και υλικά", δεν μας αφορούν.


Στην Πόλη-Κοινωνία ως Ευρωπαίοι ΠΟΛΙΤΕΣ - με γνώμη και ευθύνη -, ψηφίζουμε πάντα συγκεκριμένες πολιτικές-προτάσεις, πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα της Πόλης- κοινωνίας των ευρωπαϊκών Λαών.

Υπό αυτή την έννοια η ψηφοφορία της 7ης Ιουνίου είναι άνευ ουσιαστικού αντικειμένου και μια ευκαιρία για μετάβαση από την Ολιγαρχία στην Δημοκρατία (άνευ αντιπροσώπων και αντιπροσωπειών-Άμεση).

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα. Η "Δημοκρατική ολιγαρχία" μας έχει κουράσει, καιρός να γίνει η μεγάλη αλλαγή.
    Μόνο με άμεση δημοκρατία υπάρχει μέλλον στην ευρώπη αλλά και στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή