Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ώρα του Πολίτη











Στις 4 Οκτωβρίου ψηφίζουμε :


1) Να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα λεφτά.

2) Να επιστραφούν πίσω οι Μίζες από τη Ζίμενς, (διότι αυτές οι μίζες υποθήκευσαν το οικονομικό μέλλον των παιδιών μας. Τα κόμματα ξέρουν πόσα πήγαν στα ταμεία τους. Να επιστραφούν πίσω και να ακυρωθούν οι συμβάσεις για τις οποίες δόθηκαν οι μίζες.

3) Να Αλλάξει ο Νόμος περί ευθύνης υπουργών και να μην υπάρχει καμιά χρονική παραγραφή για τυχών διασπάθιση (κλέψιμο του δημοσίου χρήματος) Εδώ και τώρα.

4) Εξονυχιστικός έλεγχος του πόθεν έσχες των υπουργών και βουλευτών και όσοι παρανόμησαν αφαίρεση της περιουσίας τους και των πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρονικό διάστημα..

5) Κατάσχεση (φορολογήσει ) εδώ και τώρα των τραπεζών και να παρθούν πίσω τα κλεμμένα που έχουν συσσωρεύσει ως δήθεν νόμιμα κέρδη!

6) Απαγόρευση της μεγάλης τοκογλυφίας των Τραπεζών ενισχύοντας (ιδρύοντας) μια νέα Λαϊκή Τράπεζα ανταγωνιστική με αναπτυξιακή και όχι τοκογλυφική πολιτική

7) Όλη η επικράτεια να χαρακτηρισθεί Λαϊκή Εθνική Γη και να καταγραφεί εδώ και τώρα (εθνικό κτηματολόγιο) και να απαγορευτεί από εδώ και πέρα κάθε πώληση και μεταπώληση Γης, Αέρα και Θάλασσας. (μόνο χρήση τους με ευνοϊκούς, περιβαλλοντολογικούς και αναπτυξιακούς όρους)

8) Όσοι απόκτησαν γη και τεράστιες περιουσίες, πολλά ακίνητα και άλλα πολύτιμα τιμαλφή, να διασταυρωθεί η αξία τους - εδώ και τώρα – αν ανταποκρίνονται με τα εισοδήματα τους όλα αυτά τα χρόνια.

9) Ξεκαθάρισμα σχέσεων Εκκλησίας –Πολιτείας εδώ και τώρα. Δεν μπορούν να ορισμένοι να το παίζουν μπίζνεμαν και μίζεμαν και να κρύβονται πίσω από τα κάθε λογής ράσα και άλλη «ιερή» ασυλία και να μην ελέγχονται τα εισοδήματά τους.

10) Τα κόμματα ανοιχτά στον οικονομικό έλεγχο και κάθε οικονομική δοσοληψία θα γίνεται με θεωρημένα παραστατικά, και εξονυχιστικός έλεγχος της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων που λαμβάνουν από την πολιτεία και να επαναπροσδιοριστεί με νέους όρους.

11) Δημοκρατικός έλεγχος και δημοκρατικές διαδικασίες σ΄όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Θα εκλέγονται οι προϊστάμενοι επικεφαλής σ΄όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (δηλαδή ο αρχηγός Αστυνομίας της κάθε πόλης, ο Ανώτατος δικαστής, ο υπεύθυνος Υγείας, Παιδείας, Προστασίας του Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας κ.α. Δε θα είναι άλλο οι επικεφαλής των δημόσιων υπηρεσιών υποχείρια των κομμάτων, αλλά εντολείς των πολιτών για τη καλή διακονία των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες.

12) Οποιανδήποτε-πρόταση – σχέδιο νομοθετήματος θα περνά από την Λαϊκή Διαβούλευση των πολιτών έκαστου κόμματος (μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών) και όπου είναι αδύνατη με άλλα μέσα. Έπειτα από ένα χρονικό διάστημα και την κατάλληλη επεξεργασία σε συγκεκριμένες προτάσεις θα τίθενται σε ψηφοφορία και εφόσον συγκεντρώνει κάποια πρόταση την απαιτούμενη πλειοψηφία θα προωθείται για νόμος της πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου