Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Η Χρεοκοπία (ναυάγιο) της Ελλάδος


Από την ανασφάλιστη εργασία στην ανασφάλιστη χρεοκοπία


Ο νικητής των πρόσφατων εκλογών (ΠΑΣΟΚ) είναι ο νέος διαχειριστής ο οποίος έχει αναλάβει για λογαριασμό του ελληνικού λαού να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της χρεοκοπίας της χώρας.

Η νέα κυβέρνηση έχει εδώ και αρκετό καιρό αναλάβει αρκετές δεσμεύσεις έναντι των πιστωτών της και της κεντρικής τράπεζα της Ε.Ε. με σκοπό να αποπληρώσει τα τεραστία χρέη που σώρευσαν αρκετές κυβερνήσεις της Ελλάδος από το 1981 και εντεύθεν και επέφεραν την χρεοκοπία της Ελλάδος.

Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση (τύπου Ισλανδίας-Ιρλανδίας) κέρδισε κάποιο χρόνο επικαλούμενη ότι τα χρέη της Ελλάδος είναι τόσα πολλά που οι επιπτώσεις της πτώχευσης θα αγγίξουν και τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Κάτι που έχει κάποια βάση, από πλευράς όμως μόνο γοήτρου της Ε.Ε και όχι αξιόλογου οικονομικού μεγέθους της πτώχευσης της Ελάδος που είναι ικανό να κλονίσει την Ε.Ε.

Η Ε.Ε. έχει εξασφαλίσει για την ώρα τον οικονομικό – επιτήρηση - έλεγχο της Ελλάδος και συμπεριφέρεται με τη λογική ενός τραπεζίτη που γνωρίζει ότι από μια πτώχευση θα κερδίσει λιγότερα από το αν δώσει μια ακόμη παράταση χρόνου απ΄όπου με τα αυξημένα επιτόκια για τις ανάγκες των νέων δανεισμών της Ελλάδος θα κερδίσει πολύ περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου