Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ανάρπαστα τα πρώτα εμπορεύματα




Άνοιξε και πάλι το  μαγαζί με την επωνυμία Ελλάς

Δώσε και μένα μπάρμπα. 
Σκοτωμός με το πρώτο άνοιγμα!
 Μόλις άνοιξαν οι πόρτες, οι πελάτες παραλίγο να σπάσουν τα τζάμια και να ξηλώσουν τις πόρτες.
Ήταν τόσο μεγάλος ο συνωστισμός που αναγκάστηκε το γνωστό μαγαζί Ελλάς να κατεβάσει τα ρολά του!
-Όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν, αναφώνησε με μια ντουντούκα από το βάθος του καταστήματος  ο


υπεύθυνος διευθυντής, ονόματι Στουρνάρας.
-Οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι να αναμένουν μέχρι την επόμενη παραλαβή  του εμπορεύματος, επανέλαβε ο διευθυντής μετά από λίγο.
Έξω από το κατάστημα είχαν σχηματισθεί πηγαδάκια από αναποφάσιστους πελάτες οι οποίοι παρ΄όλη τη διαφήμιση των προϊόντων, τα φρεσκαρισμένα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου με την υπογραφή της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, το σκεφτόταν ακόμη αν έπρεπε να αγοράσουν.
Πολλοί, πριν από λίγους μήνες είχαν καεί, αγοράζοντας τα σκάρτα ελληνικά ομόλογα που σε μια νύχτα αποδείχτηκαν κωλόχαρτα.
Πώς πείστηκαν, όλοι αυτοί οι νέοι αγοραστές να αγοράσουν και πάλι ελληνικά ομόλογα, μετά το μακελειό  και το κούρεμα των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου; Αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε κανείς να δώσει μια πειστική εξήγηση.
Άλλοι έλεγαν ότι το φαινόμενο ξεφεύγει από τα πλαίσια μια λογικής εξήγησης και ότι έχει χρεία ψυχιατρικής έρευνας.
Άλλοι ότι είναι ένα φτιαχτό παιχνίδι, μια παράσταση, σαν αυτά που στήνουν στα πανηγύρια οι παπατζήδες. 
Με τις τύχες που κάποιες κερδίζουν δέκα καλά δώρα και ένας λαχνός κερδίζει ένα μεγάλο δώρο και υπόλοιπες 150 τύχες-λαχνοί κερδίζουν τσιμπιδάκια.
Άλλοι,  έλεγαν  ότι είναι ένα δώρο της αφεντικίνας του καταστήματος, της κ. Μέρκελ,  προς τον αντιπρόσωπο της τον Αντώνη Σαμαρά που  τον έχει στην αντιπροσωπεία της στην Ελλάδα, με διευθυντή του καταστήματος τον κ. Στουρνάρα.
Έλεγαν για παράδειγμα ότι είναι ένα  προεκλογικό δώρο των ευρωεκλογών, αλλά επειδή η αφεντικίνα, η κ. Μέρκελ είναι πολύ σφιχτή και τσιγκούνα, ένα ταγιέρ μπορεί να το φορέσει και δέκα χρόνια, και δεν κάνει εύκολα δώρα, διαμήνυσε στον αντιπρόσωπό της:
-Δώρο χωρίς αντάλλαγμα Αντώνη δεν το συνηθίζουμε στην χώρα μας. Θα σου αγοράσω το ομόλογο και ξέρω πόσο επισφαλής είναι αυτή η αγορά. Δεν με συμφέρει και το ξέρεις γιατί. Κάνε κάποιο σκόντο.
-Σαν τι σκόντο;
-Να πούμε ένα επιτόκιο 5%
-Πολλά είναι.
-Εντάξει, θα σου κόψω κάτι, αλλά θα έχουμε και κάποια αντισταθμιστικά  οφέλη. Χωρίς την υπογραφή μου, το ξέρεις, δεν πρόκειταν να πουλήσεις ούτε χαρτοπετσέτες.
Βέβαια, ορισμένοι δεν πίστευαν τα λεγόμενά τους, ιδιαίτερα για τα αντισταθμιστικά  οφέλη, ίσως ανήκαν σε στελέχη άλλης αντιπροσωπείας, οι οποίοι σκοπό είχαν να διαβάλουν  με ψευδείς διαδόσεις τον αντιπρόσωπο, τον διευθυντή και την αντιπροσωπεία της κ. Μέρκελ που το άνοιγμα του καταστήματός της από την πρώτη μέρα στέφθηκε με επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου