Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Σκηνικό πολέμου στο Αιγαίο


Σκηνικό πολέμου στο Αιγαίο


Τόσο η περίπτωση της Ουκρανίας όσο και το σκηνικό πολέμου που διαμορφώνεται στο Αιγαίο με τις συνεχεις εναέριες και θαλάσσιες παραβιάσεις των Τούρκων δεν μπορεί παρά να τις εντάξει κανείς σε μια γενικευμένη επίθεση της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής εναντίον της Ρωσίας.

Μια πολιτική η οποία έχει σαν σκοπό η Αμερική να ανακαταλάβει το χαμένο έδαφος της στην Ευρώπη. H απώλεια αυτή οφείλεται στην καταστροφική πολιτική (κατά τους Αμερικανούς αναλυτές) εν πολλής τουν απερχόμενου προέδρου Μπους

Η ενεργειακή κρίση που πλήττει σήμερα την Ευρώπη είναι πολλοί που πιστεύουν ότι η Ουκρανία αυτή τη στιγμή βοηθά την αμερικανική πολιτική, ώστε οι ευρωπαίοι καταλάβουν κάποια στιγμή ότι ο φυσικός τους χώρος συμφερόντων είναι η ΗΠΑ που βέβαια οι Ευρωπαίοι ξέχασαν τόσο «άμυαλα» και προσδεθήκανε στο ενεργειακό άρμα της Ρωσίας.

Την ίδια πολιτική εξυπηρετεί βέβαια και η διαφαινόμενη κρίση στο Αιγαίο.

Η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδος και η στροφή της κυβερνήσεως Καραμανλή προς τους Κινέζους και τους Ρώσους είναι ένα γεγονός που οπωσδήποτε δεν χαροποιεί τις ΗΠΑ όταν βλέπει ένα παραδοσιακό σύμμαχό της να γλιστράει σιγά-σιγά σε άλλες αγκαλιές και αγάπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου