Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

O Τελειομανής με το πριόνι

Και ερωτώ όλους αυτούς που ξεσηκώθηκαν εναντίον του κ. Ν.Κακλαμάνη

Κατ΄ αρχήν τα δέντρα ήταν όλα στραβά, τι έπρεπε να κάνει ο δήμαρχος ;

Να τα αφήσει να στραβώσουν και άλλο;
Τόσα χρόνια που στράβωναν τα δέντρα, μίλησε κανένας ; Η μια κορφή είχε χωθεί στο μπαλκόνι του κυρ-Ηλία, η άλλη κορφή κόντευε να σπάσει το τζάμι της Κυρά Κατίνας. και το άλλο απ΄έξω απ΄το παράθυρο της θεογκόμενας Στέλας. Κάθε βράδυ έπαιρνε μάτι όλη η πιτσιρικάδα της γειτονιάς. Όχι ρε οικολόγε δε γίνεται αυτό. Γι αυτό υπάρχει ο Δήμαρχος.
Το άλλο δε το λέτε, που κάθε βράδυ κατουρούσατε όλα τα δέντρα, δήθεν για να μεγαλώσουν, για αυτό βγήκαν όλα θεόστραβα. Ούτε το άλλο λέτε για τα σκυλιά της γειτονιάς που εκεί έκαναν τα κακά τους. Βρώμαγε ο τόπος το πρωί από κατουρίλα και σκατίλα. Ποια δέντρα και Πράσινα φύλα.
Ο Δήμαρχος τι είπε ; Τα κόβω και βάζω ίσια. Καλά δεν σας ενδιαφέρει καθόλου η αισθητική του πράγματος Δηλαδή μόνο δέντρα θέλετε και ότι δέντρα νάναι ; Και στραβά ακόμη ;
Πήγατε όλοι εσείς οι οποίοι διαμαρτύρεσθε ποτέ στην Ευρώπη, να δείτε πως είναι τα δέντρα. Δεν υπάρχει πουθενά στραβό δέντρο, εκτός από την Ελλάδα, αλλά τι περιμένεις από στραβούς ανθρώπους δε θα βγουν στραβά και τα δέντρα.
Έρχεται ένας τελειομανής δήμαρχος με αισθητική και κουλτούρα και πάει να τα ισιώσει και να τα βάλει πάλι σωστά και ίσια, σε ευθεία γραμμή και τάξη. Να φτιάσει ένα πραγματικό φυσικό πίνακα ζωγραφικής και πνεύμονα ζωής και γίνετε το σώσε.
Αλλά την περιμένεις από μια αριστερά ανάπηρη και θεόστραβη. Τι να καταλάβει από την αισθητική του πράγματος.
Ο Δήμαρχος δεν πυροβόλησε κύριοι κανένα παιδί ; Πριόνισε ένα εκατοντάχρονο και θεόστραβο δέντρο, και χεσμένο μάλιστα και κατουρημένο. Το ίδιο είναι ; Και βγήκατε όλοι ξαφνικά στους δρόμους του Δεκέμβρη ; Να πείτε τι, πως και γιατί ;
Πώς θα αλλάξει μετά αυτή η χώρα ; Πως θα αλλάξει η Αθήνα ;
Αφού δεν μπορείτε να αλλάξετε ούτε τα στραβά δέντρα θα αλλάξετε τους στραβούς νόμους και τους στραβούς πολιτικούς ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου